Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az emo 12 pontja

 

Nem, nem csak lányok lehetnek emósok. Annyi, hogy az emo fiúkat és lányokat nem sok különbözteti meg egymástól. Az emo boyok ugyanolyan testre tapadó pólót, kitűzőket, halálfejmintás kendőt vagy táskát, feltupírozott, szembe fésült hajat, női farmert és szájpiercinget hordanak, mint az emo görlök.

 

Hiba volna a nemeket szexuális szokásaik alapján megpróbálni elkülöníteni. Az emóknak ugyanis olyannyira fontosak az érzelmek, hogy azokat adott esetben saját nemükön vezetik le. A lényeg ugyanis az érzékenység, amit nem korlátozhatnak olyasmik, mint az elsődleges nemi jegyek. A magyar és külföldi oldalak tömegével mutatnak be egymással csókolózó emo kideket, amit az emo görlök állítólag nagyon szexinek tartanak.

 

A mozgalom kulcsa egyébként éppen a net. Míg kulturális háttér tekintetében az emo elég hektikus, a stílus legapróbb jegyei is pontosan terjednek a blogokon és a honlapokon. Egy 14 éves, vidéki lány elmesélte, egy éve emo, amióta a neten rábukkant egy fekete-fehér oldalra, versekkel, emók képeivel és emo magyarázószövegekkel.

 

A magyar oldalak jó részén pontosan ugyanaz a hosszú használati utasítás olvasható, amelyből kiderül, hogyan néznek ki, miket gondolnak, hogyan viselkednek az emók.

 

Az emo például érzékeny: "Sajnos elég jó és érzékenylelkű ember vagyok. Sokszor imádok mident sokszor meg elönt a S Z A R. Elszorul a szívem ha egy kóborkutyát vagy egy megfáradt nőt látok ilyenkor minden szomorú."

 

Az emo passzívan lázad: "Az igazi emosok sokat gondolkoznak az élet dolgain, gyakran filóznak olyan dolgokról, amik az emberi érzelmekkel, a léttel kapcsolatosak. Szokatlan öltözködésük és hajviseletük felhívja a figyelmet arra, hogy vannak ilyen fajta lázadók is. Az emberek nemtörődömsége ellen lázadnak tulajdonképpen, egyfajta segélykiáltás, hogy velük is kell foglalkozni."

Az emo nem eszik állatot: "Az Emokra jellemző még, hogy legjava vegetáriánus, az állatok iránt érzett szeretet miatt."

 

Az emo szomorú: "Minden EMO-s tudja, hogy milyen az amikor, semmi nem jön össze, és jobb nem látni a világot."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

.

(Kurumi, 2015.04.22 23:30)

Sziasztok
Olvastam a kommenteket, ez a páwa nem tudom mit keres itt...nagyon szemét tőle, hogy ilyeneket ír
Nha akkor
Én 4 éven keresztül voltam Emo, mindenki csak engem piszkált, barátaim eltűntek, de vannak már újak, egyik közülük még mindig Emo és az is marad.
1 éve vagyok már Goth, sokan néztek/néznek engem még mindig Emo-nak. Suliban félnek tőlem (tanárok és a diákok is), nagyjából mindenki Halál-nak nevez, ami meg legjobban zavar:
1. Szemetesnek/szemétnek néznek
2.amivel tudnak (pl teniszlabda vagy valami nagyobb és keményebb tárgy) megdobnak, majd ki is röhögnek
Kb így ennyi...

milyen amikor egy barát elhagy...

(Fanta. F., 2014.10.19 22:25)

Megértelek titeket srácok! Én meg azért lettem emo, mert úgy viselkedtek velem mint itt néhányótókkal.. Szerettem az életem... Aztán új suliba kerültem és azt HITTEM,hogy elfogadnak... Majd rá 2 évre a legjobb barátnőm közli velem,hogy egész idő alatt csak megjátszottam,hogy jóban van velem... Aztán elegem lett és elkezdtem feketében járni és érdekes módon néhányan megrémültek... :/ Aki tudja milyen érzés az ilyen az írjon kérlek! :'(

Re: milyen amikor egy barát elhagy...

(Dark Angel :P, 2015.01.02 17:21)

Ismerős.. :/
Én is 1 éve vagyok emo..
Elég szépen ment minden majd a B.F.F-em amíg 1 hétig nem voltam suliban olyan durva dolgokat terjesztett rólam,hogy nincsenek rá szavak..aztán rá kente az egyik bnőmre.. ://
(Ezt neten keresztül tudtam meg az egyik bnőmtől amikor elkértem a leckét..)
Majd mikor már voltam suliban sírva borult a nyakamba...
Én azt mondtam megbocsájtok neki,de nem felejtek...
És azóta velem köcsögösködik... (Pedig nincs rá oka,inkább nekem lenne rá okom...)

Re: milyen amikor egy barát elhagy...

(saci, 2015.01.08 16:40)

detó úgyan ez..:( de ez van el kell fogadni és nem törödni velük..

Re: milyen amikor egy barát elhagy...

(csak egy lány, 2015.03.12 21:04)

Kedves Re! én tudom milyen 2 barátnőm volt és mindig elhitették velem hogy barátok vagyunk aztán:no vége a barátságnak! én erre kiakadtam mert vagy a barátaim voltak vagy nem és gúnyt üztek belölem h én miért hiszek el mindent szóval :'(

Oldal

(EmoGirl, 2015.02.23 11:31)

Szia. Bocsánat a zavarásért. Lehetne egy kérdésem/kérésem? Van egy oldal és a tulajdonosai nagyon szeretnék, ha több like és aktívabb emberek lennének rajta, de sajnos nem tudják hogyan csinálják. Esetleg nem-e tudnátok kirakni erre az oldalra vagy valamelyik másra, ami aktív és like-olnák az oldalt? Nagyon fontos lenne nekik, ha beindulna az oldaluk rendesen. Köszönöm szépen előre is a választ és mégegyszer ne haragudj a zavarásért. (Ez lenne az oldaluk) https://www.facebook.com/pages/-K%C3%A9t-emo-l%C3%A1ny-blogja-/1418153361816064?ref=bookmarks

szörnyű a barátokkal

(csak egy lány, 2015.01.29 20:28)

én 14 éves és 2 éve vagyok emo azért lettem mert a barátaim egyfolytába becsaptak és gúnyt üztek belőllem így ht meguntam mindent ráadásul még ithon is olyan rossz minden senki se ért meg stb ...

pepsi and hell

(Woooo, 2015.01.20 20:55)

Én 17 éves vagyok 3 éve vagyok emo

bvb

(Fallen Angels, 2015.01.13 19:56)

én a 'barátok' miatt lettem emo

csigri5@citrail.hu

(oláh anita, 2014.12.02 17:50)

Szerintem az emo is ember és szeretem
;)

Re: csigri5@citrail.hu

(Emese, 2014.12.26 15:00)

Szerintem is! :)

emesemano@hotmail.com

(Emese, 2014.12.26 14:58)

Szerintem mi emok is emberek vagyunk nem tudom mièrt kell elítèlni minket!!

*

(*, 2014.11.28 09:09)

Most 2014-ben vannak emok? Mert én soha életemben nem láttam emot! Én Pusztazámoron lakom, itt szinte 100%, hogy nincs egy emo sem... csak én. Érdre járok iskolába, de ott sem ismerek emokat. Jó lenne egy emo barát.
Szeretnék emo lenni külsőleg is, de nem tudom jó ötlet lenne e. A szüleim nem hiszem h engednék+ állandóan enged néznének... Nem tartanának normálisnak. Miért nem lehetünk önmagunk? Ha már egy kicsit is kitűnünk a tömegből már kiközösítenek. Legalábbis én így tapasztaltam.

Re: *

(olàh anita, 2014.12.02 18:00)

Igaz na örülök hogy igy làtod

●_●

(Emo???, 2014.11.28 10:06)

Mégis mi értelme az emonak?? Ha tényleg ennyi problémátok lenne, nem költenétek el a szüleitek pénzét hajfestésre, fodrászra, szemceruzára, tusra, fekete szemhéjpúderre, meg egy ruhásszekrényi fekete ruhára, emo(s) kistáskára, masnira a hajatokba.... Az emok többségének alig van problémája...
,,Cijaszok 10 éves vagyok és emo! A szüleim utálnak, és cak pár bajátom van. :(( " NA EZEKET A KOMMENTEKET UTÁLOM. Ha a szüleid utálnának, már rég árvaházba lennél. Van akinek 1 barátja sincsen... Persze van a ritkább eset, amikor az illető tényleg ,,szerencsétlen". CSAK AZT NEM ÉRTEM, MI AZ AZ EMO ÉLETÉRZÉS? NEM TALÁLOK RÁ VÁLASZT, HIÁBA KERESEK. LÉGYSZÌVES VÁLASZOLJATOK MERT MEGKÖSZÖNNÉM.

Re: ●_●

(oláh anita, 2014.12.02 17:58)

Akor vàlaszolok neked mi egy lelkileg öszetört emberek vagyunk és még sok màs probléma és az egyik leg job öltözés meg az emo emo-snak születil de aki nem emos az nem is étrtik őket vagy egyszerüen tini korulba vàlnak iené.

emoo

(emoo , 2014.12.02 17:48)

Szerintem az emo is emberi lény és szeretem is
;)

segítsetek kérlek!

(Mit csináljak?, 2014.11.27 15:17)

Sziasztok, 12 éves vagyok és már majdnem egy éve elköltöztünk a családommal egy másik városba, és ott kellett hagynom a legjobb barátaimat, és emiatt nagyon depressziós vagyok és nem tudom leküzdeni. Alig alszom és emiatt egész nap fáradt vagyok, de próbálok az új osztálytársaimmal kedves lenni. ( van egy lány az osztályban aki mindig azt mondja, hogy pofákat vágok és unalmas vagyok ) és még a többiek is mondják , hogy komoly vagyok és nem lehet velem hülyülni, emiatt ( hogy ezt gondolják rólam ) még szomorúbb vagyok. A zene kicsit megnyugtat, és az ha emo oldalakat olvasok, kérlek segítsetek! Mit csináljak?

Re: segítsetek kérlek!

(:/, 2014.11.27 21:01)

Szia! Szeretnék segíteni! Email-em: xxcsibexx@gmail.com

emot

(emot!, 2014.11.27 16:19)

Itt a emailom ha valaki jelentkezne mar HA! vadasz.eszter02@gmail.com


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23

Következő »