Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az emo 12 pontja

 

Nem, nem csak lányok lehetnek emósok. Annyi, hogy az emo fiúkat és lányokat nem sok különbözteti meg egymástól. Az emo boyok ugyanolyan testre tapadó pólót, kitűzőket, halálfejmintás kendőt vagy táskát, feltupírozott, szembe fésült hajat, női farmert és szájpiercinget hordanak, mint az emo görlök.

 

Hiba volna a nemeket szexuális szokásaik alapján megpróbálni elkülöníteni. Az emóknak ugyanis olyannyira fontosak az érzelmek, hogy azokat adott esetben saját nemükön vezetik le. A lényeg ugyanis az érzékenység, amit nem korlátozhatnak olyasmik, mint az elsődleges nemi jegyek. A magyar és külföldi oldalak tömegével mutatnak be egymással csókolózó emo kideket, amit az emo görlök állítólag nagyon szexinek tartanak.

 

A mozgalom kulcsa egyébként éppen a net. Míg kulturális háttér tekintetében az emo elég hektikus, a stílus legapróbb jegyei is pontosan terjednek a blogokon és a honlapokon. Egy 14 éves, vidéki lány elmesélte, egy éve emo, amióta a neten rábukkant egy fekete-fehér oldalra, versekkel, emók képeivel és emo magyarázószövegekkel.

 

A magyar oldalak jó részén pontosan ugyanaz a hosszú használati utasítás olvasható, amelyből kiderül, hogyan néznek ki, miket gondolnak, hogyan viselkednek az emók.

 

Az emo például érzékeny: "Sajnos elég jó és érzékenylelkű ember vagyok. Sokszor imádok mident sokszor meg elönt a S Z A R. Elszorul a szívem ha egy kóborkutyát vagy egy megfáradt nőt látok ilyenkor minden szomorú."

 

Az emo passzívan lázad: "Az igazi emosok sokat gondolkoznak az élet dolgain, gyakran filóznak olyan dolgokról, amik az emberi érzelmekkel, a léttel kapcsolatosak. Szokatlan öltözködésük és hajviseletük felhívja a figyelmet arra, hogy vannak ilyen fajta lázadók is. Az emberek nemtörődömsége ellen lázadnak tulajdonképpen, egyfajta segélykiáltás, hogy velük is kell foglalkozni."

Az emo nem eszik állatot: "Az Emokra jellemző még, hogy legjava vegetáriánus, az állatok iránt érzett szeretet miatt."

 

Az emo szomorú: "Minden EMO-s tudja, hogy milyen az amikor, semmi nem jön össze, és jobb nem látni a világot."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szeretnék beszélgetni

(emo lány, 2015.10.14 19:17)

Sziasztok én egy miskolci lány vagyok .Barátaim nincsenek. A szüleim legbővebb mondata hozzám a szégyen hogy ilyen lányunk van. Az egyek oszt.társam muldkor majdnem eltörte a karom 'mindenkinek jobb lenne nélküled 'mondattal. A tudsz segíteni kérlek írj.!!

Re: szeretnék beszélgetni

(YoungEmo, 2015.10.16 22:38)

Ne izgulj. Az emberek gyakran nem fogadnak el annak ami vagy. Ilyenkor nem az a megoldás hogy más légy hanem mutasd meg nekik azt hogy te ez vagy! A szüleiddel ülj le beszélgetni annak a kedves diótörőnek meg üzenem hogy ha egy emo-t mogpróbál megváltoztatni az olyan mint ha az embert magát próbálnák lecserélni. Szó mi szó, légy erős szivi itt mindíg lesznek akik megértenek!

Re: szeretnék beszélgetni

(Emokiddo, 2015.11.03 15:57)

Van facebook-od ? Ott megtudnálak keresni

Re: szeretnék beszélgetni

(XD, 2015.11.23 00:33)

Azt hiszem tudok. Bàr nem Miskolcon lakom. Ha akarod dumálhatunk. Nem vagyok emó, de értem őket. E-mailcímem:dodrottya@gmail.com

EMoLove

(Sanyi, 2010.12.12 11:10)

Sziasztok én egy Bögöti srác vagyok.... de ez senkit nem érd3kel XD na mind1 Vas megyében van nem messze sárvártól Ismerkedni szeretnék sárvár és szombathely környéki Emo fiukkal és lányokkal én is emo vagyok az érzelmeim és a felfogásom terén mindig is imádtam ezt a stilust és imádni is fogom szerintem az EmO CsaJok a legszebbek és legsexibbek egyenlöre barátkozni szeretnék mert nincsenek emo barátaim és ez elég gáznak tartom söt engem még zavar is... a többi haver..barát mind azt mondja hogy jofej vok meg vicces. stb na nem huzom tovább az agyatokat aki hajlando lenne barátkozni akár fiu akár lány ..szombathelyiek sárváriak és környékbeliek elönyben nyiiii de persze másal is szivesen bbarátkozok csak velük nem garantált a találkozás .. na egyenlöre enyyi myvip...2 is van Bistei Sándor ez az egyik...Bistei Sámdor...ez a másik mert elirtam a nevem és a vip nem engedi kijavitani XD mindkettön jelizhettek faceboook Sándor Bistei msn: bisteisandor@hotmail.com jah a myvipes képeim régiek pl amin az audi tt mellett vok az 10000 éves XD fentvannak ujabb képek is uj hajam mappában de már azok sem ujak XD most sima barna hajam van várom a msn, myvip jelöléseket.. jah és egy extra kérés vki segitsen megcsinálni a hajam pls köszi sziasztok puszi minden emOnak EmO LoVe

Re: EMoLove

(A Barátnőd.. , 2015.10.09 22:55)

Szia kicsim.. tudom h ez a comment régen volt.. és h én is emo voltam 4 évig... de te csak ne ismerkedjél semmien csajokkal jolvan? :'D Puszi/szia/szeretlek :* <3

Re: EMoLove

(Tamás, 2011.06.13 21:34)

Ha tényleg haverkodni szeretnél akk megtalálsz a Facebook-on.:)

Re: Re: EMoLove

(EMoLove, 2011.10.27 12:01)

Írd meg kérlek emailban a neved és felkereslek facebook-on.
emailom: tk16@freemail.hu

Re: Re: EMoLove

(Sanyi, 2011.10.27 12:10)

Sziasztok ismételten 1 adatmódosítás. 2 myvipet nemhasználom msn-t nemhasználom fb-n elérhetö vagyok új regisztrációval szóval aki szombathely sárvár környéki emo és szivesen látna egy magányos emöt a baráti körében az irjon legyenszives a tk16@freemail.hu címre Se barátok , se barátnő :( egyedül vagyok mint a kisujjam T.T

salalal22salalla

(Balofh Barby, 2015.10.07 19:24)

.-------..---..---------------...........--------------------......................------------..............

barracuda_45611@gmx.ch

(Barracuda, 2009.08.25 23:36)

Tanuljatok meg először rendesen helyesen írni, ostoba emosok!
Azt hiszitek ez a trendi? Kurvára tévedtek, semmi egyéniségetek nincsen, csak követitek egymást, mint a veszett szektások.

Egyek vagytok a SOK közül, csak szar nevelést kaptatok!

Ennyit tudtok..:) szánalmas, ingyenes, gügyögős oldalakat csinálni..elveszett senkik vagytok, egy önálló gondolatotok sincsen! csak követitek ezt a lejárt, ciki stílust.

Identitás zavaros csitrik összegyűltetek,..találjatok magadnak egy saját egyéniséget, ti szerencsétlenek.

Re: barracuda_45611@gmx.ch

(emogirl, 2015.06.05 11:35)

elfogadom hogy nem szereted a stilusunkat de azert nem kellene ilyeneket irni rolunk,csak azert mert feltunoskodni akarsz es menőzni..
borzasztoan rosszul esett hogy ilyeneket irtal mert nem is ismersz minket ezert nem kene beleszolnod!
es kulonben is hogy kepzeled hogy lecsitrizel minket, ha?!
mit tudsz rolunk?
Ha nem birod az emokat akkor inkabb kussolj minthogy ilyet irsz mert eleg szarul fogsz jarni azzal hogy sertegetsz minket.
es ez nem ciki stilus mert Mi legalabb nem vagyunk a szar tarsadalom reszei mi mertunk lepni mi megmertuk mutatni hogy nem akarjuk ezt.
szoval ennyi , kerlek maskor tartsd magadba a vélemenyed légyszives

Re: Re: barracuda_45611@gmx.ch

(JustAeMoGirl, 2015.08.24 11:08)

Én emo vagyok. Es nekem is nagyon rosszul esett ez. Attol meg hogy nem birsz minket, ne irj ilyeneket kke? Mert tenyleg nem ismersz minket. Barracuda, hat ez fajt!

Re: barracuda_45611@gmx.ch

(fcczfdzjzdzdhhdzz, 2015.06.06 11:53)

Ha észrevettétek volna, barracuda 6 évvel ezelőtt írta ezt, most már teljesen felesleges írni az ügyben, úgyse fogja látni és valószínűleg sokat változott az évek alatt, érett felnőtt lett, családja van... stb. Ha teljesen véletlenül, valami csoda folytán idetévedne, biztos lesz@rná amit írtatok neki, véleménye vagy változott vagy nem (valszeg nem).
Szóval nem akarom elvenni a kedveteket, de már késő veszekedni...

Re: barracuda_45611@gmx.ch

(, 2015.06.06 12:05)

Barracudának igaza van :).
Lehet anyázni, de SEMMI értelmeset nem tudtok felhozni ellene :).

Re: Re: barracuda_45611@gmx.ch

(kovub, 2015.08.31 20:09)

De tudunk. Én is emo vagyok, és ez is egy különleges stilus , amit csak érzelmileg fejlett emberek tudnak megérteni. Szoval ti érzelmi analfabéták kussolhattok, mert mi emosok büszkék vagyunk a stilusunkra.

Re: barracuda_45611@gmx.ch

(sotetcsillag12, 2014.10.05 08:14)

De rohadek senki hazi hogy mereszeled szidni az emo kat?

Re: Re: barracuda_45611@gmx.ch

(babucikaaaa , 2015.05.28 12:24)

az emosok is ojanokmint az emberek csak lelkileg masak :(azert nem kelöket kiközösiteni

Re: Re: barracuda_45611@gmx.ch

(bababarbika babucikah, 2015.08.13 22:49)

Meg szidni az emisokat olyanok wagytok mint a kutyak a hajatoka a szemetekbe log mint egy pulikutyanak he dikk
Vags szit a ered te retek ikyen nyomi mint te ugyse kellesz a vilagra te retek nizzitek ez emo 13 pontjat vagy mi a rakot ha annyira erzelmes vagy nem kel hozza utmutato h tuggyad h erzlmes vagy te retek

Re: Re: Re: barracuda_45611@gmx.ch

(Rotyoládé, 2015.09.27 03:04)

Büdös, írni nem tudó senki!!! Mit képzelsz magadról? Többet árul el az írásod, min hinnéd, suta-parassszt!!!! Na én se vagyok emo! És? Attól még elfogadom, nem ettől lesz valaki rossz ember, hanem az ilyen primitív megnyilvánulásoktól mint amit te röffentettél ide be, idióta senki. :P


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Következő »