Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az emo és a szocialisták

 

Az emokultúra megértéséhez egyébként nem kell tudnunk semmit ezekről a punkos, rockos, melankolikus zenekarokról. Messengeres kalandozásaimból kiderült, hogy a mozgalom kulturális háttere nagyjából annyira tiszta, mint az MSZP ideológiai bázisa. És pont annyira fontos is, mint Gyurcsány Ferencnek Marx.

 

Vannak emók, akik a fenti zenéket hallgatják, vannak, akik a divathullámot jó érzékkel meglovagoló német Tokio Hotelt, sőt vannak, akik skát. Vagy semmit, mert úgyis mindegy. Ez ugyanis a lényeg. Hogy az élet szar. Az embernek a mindennapi őrületben a mély érzések, a világ keserűségében való elmerülés, a melankólia, a versírás maradnak társául.

 

A kamaszkori nihilizmus önmagában nem lenne izgalmas. Ki emlékszik, például, a cure-osokra, depeche-esekre? Vagy az alterosok, gézsállal a nyakukban? Az emót ezekhez hasonló, ellenkulturális mozgalomnak hívnánk, már ha nem lenne akkora divat, mint maga a mainstream.

 

A zavarba ejtő helyzet az oka, hogy aki emo, az leginkább a többi emóra dühös, mert ők csak divatból csinálják. "16 éves leszek lassan és már 2 éve emo vok. 2 éve mikor végigmentem az utcán mindenki hülyének nézett és ujjal mutogattak rám mert máshogy néztem ki mint az átlag. Most meg minden 2. ember aki szembejön velem úgy néz ki mint én. Nem zavarna ha tudnám , hogy nem divatból megy az egész mert az h valaki emo most kezd divatos lenni" - mutat rá a problémára egy fórumon Oroszlánbébi.

Az emót egyébként nagyjából abban a korban hagyják abba a srácok, amikor az előző generációk éppen kezdtek cure-osok, depeche-esek, alterosok lenni. Aki ma 17 évesen még emós, az valamit nagyon elrontott, és kiútnak valóban csak a befalcolás marad.

 

Akinek viszont 13 évesen még nincs vastagon kihúzott szeme, arcba fésült haja, szegecselt öve, szűk, női csípőfarmere, hát az tényleg csak egy plázabiccs lehet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

okos.

(simon eszter, 2010.06.11 23:47)

hejooh.sztem nagyonj sok okosat irt aki irta és a 13 éveses xd drat.megismerném aki irtaa.

hejjhóóó

(Anna ^^, 2010.05.18 20:47)

Akinek viszont 13 évesen még nincs vastagon kihúzott szeme, arcba fésült haja, szegecselt öve, szűk, női csípőfarmere, hát az tényleg csak egy plázabiccs lehet.
Szerintem ez nemigaz. Végülis itt papoltok hogy az emokat nemértik meg meg minden sz ar :D deakkortemostmititélsz képrőől baxi. Jóó énis csak néha sminkelek meg mindig csőgatyában járok de néhány soztálytársam 13 - 14 évesen nem ezt teszik. akkor sem kell leszólnii őket. Tom hogy nem névszerint oltottad őket de akkor is. :D Ez az oldal tudtommal arról szól h felvilágosítást nyújcs. nah sztem aztcsinálj. És ne 13 - 14 éveskicscsajokat olcsáál. Amugy birom az emokat <3

jilshiogh@citromail.hu

(zsuzsi Ł, 2010.05.06 16:01)

én szeretem az emot és az is vok de az a baj h már az összes emo oldal csak másolat! egymásról másoljátok a hülyeséget na jó van benne igaz de hát az emo nem erről szól! am nem csak 17 éves koráig lehet az ember emos! még 80 évesen is a halálos ágyánál is mondhatja valaki magára h emo vok! de am nem rossz teccik az oldal! puszim

:'(

(nicole, 2010.05.06 03:27)

Én 19 éves vagyok és már rég óta csak nézem hogy a fiatal 13-14.éveskórtól csak a divat miatt viselik a stílust. De nem értik a lényegét. Én az iskolában alig találkozta olyannal aki el fogadt sokan lekezelően bántak velem. A saját o. főm ki nevette a hátam mögött és előttem + mutatta a szépet és jót. Elegem van abból hogy mindenki meg szól az utcán is akár hova megyek mindenki csak a külsőmmel foglalkozik de a belsőt meg alig nézi valaki!!!! ezen kellene a világnak el gondolkoznia és nem gyűlölő szemekkel és a másik ki röhögésével foglalkozni hanem azzal is hogy mit érzünk!!!
Vizslát! Nicole


« előző

1 | 2 | 3